de MO-zaak

Van beleid naar uitvoering

Oog voor de mens achter de regels
Minder geld, meer taken, hogere werkdruk. Zie als gemeente of zorgaanbieder dan je hoofd maar eens koel te houden en het overzicht te bewaren in de ingewikkelde zorgketen. De adviseurs van de MO-zaak kennen die keten als hun broekzak, ze spreken de taal van zorgpartners even goed als die van gemeenten, en weten hoe je al die kanalen het best op elkaar afstemt.

We ontwarren de knoop
Uit ervaring weten wij dat wat op het eerste oog een capaciteits- of kennisprobleem lijkt, meestal een knelpunt elders in de keten is. Zoals werkprocessen die elkaar tegenwerken in plaats van elkaar aanvullen. Of medewerkers die niet precies weten welke taken een zorgleverancier heeft, die worstelen met de toepassing van nieuwe beleidsregels of die het lastig vinden te communiceren met bijvoorbeeld cliënten met psychiatrische problematiek. Onze adviseurs helpen u dit soort knopen te ontwarren door uw processen effectiever in te richten. Op deze manier wordt het beleid ook uitgevoerd zoals u het voor ogen had. En blijkt uit de praktijk dat bijstelling nodig is, dan ondersteunen we u daarbij.

Organisatieadvies van A tot Z
Desgewenst leveren we tijdelijke krachten om achterstanden weg te werken, IT-specialisten om processen, software of beleid te implementeren en docenten om uw medewerkers te trainen of te helpen bij werkinstructies en intervisie. Organisatieadvies van A tot Z. Altijd met oog voor de mens achter de regels.

Meer weten? Mail naar algemeen@mozaak.nl.

Bekijk hier onze case.